Openingstijden kerken tijdens coronacrisis

eredienst – intenties
bereikbaarheid priesters en diakens
publieke kerkelijke vieringen
openingstijden kerken
eucharistievieringen via media

Eredienst – intenties

Alle erediensten zijn geannuleerd, alvast tot 19 april. Met als enige uitzondering de uitvaartdiensten (meer info). Deze kunnen dus nog steeds in een kerk gebeuren, al zij het in zeer beperkte kring. Gebedsintenties kunnen telefonisch of via e-mail worden doorgegeven. Kijk op de contactpagina.

Priesters en diakens

Het bisdom vraagt aan de priesters en diakens om alle voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, vooral vanuit de bezorgdheid om het virus niet door te geven aan kwetsbare mensen. Maar dat wil niet zeggen dat we niet ter beschikking staan! Wie nood heeft aan een gesprek, mag altijd telefonisch contact opnemen. Onze contactgegevens vind je op deze pagina.

Geen publieke kerkelijke vieringen tem 19 april

De bisschoppen van België hebben beslist om de schorsing van alle publieke kerkelijke vieringen te verlengen tot en met 19 april. Zo worden dus ook alle liturgische diensten van de Goede Week geschorst. Om de gelovigen toe te laten deze diensten te volgen via radio, tv of livestream kan de bisschop voor enkele plaatsen een uitzondering maken. Informatie over welke liturgische diensten tijdens de Goede Week kunnen gevolgd worden op radio, tv of livestream kan men vinden op Kerknet. In Genk zal dit alvast gebeuren op Palmzondag 5 april om 10 uur, via Radio Internazionale. Deken Luc zal vanuit de Italiaanse kerk privé (zonder aanwezigen) de palmzondagviering opdragen, verbonden met jullie allen. In Genk en grensgebieden is dit live te volgen op FM 105.80. Anderen kunnen het volgen via audio op de website www.radiointernazionale.be.

Openingstijden kerken voor individuele bezoekers

De overheid vraagt ons geen ‘onnodige verplaatsingen’ te doen: begeef je dus naar de dichtstbij gelegen kerk. Houd daar voldoende afstand van elkaar. Als er teveel mensen in de kerk zijn, wacht dan even totdat iemand naar buiten komt voordat jij naar binnen gaat. 
Mensen met een kwetsbare gezondheid blijven beter thuis … Je kan je gebedsintenties telefonisch doorgeven aan je pastoor. Kijk hier voor de contactgegevens.
We zijn er voor elkaar 💜!

dekenale kerk Genk-Centrumzondag 10-17 uur (met bezinning vanuit zondagsevanglie op groot scherm)
16-17 uur uitstelling H. Sacrament
Sint-Jozefkapel is tijdens de week open
Lanaken Sint-Urusuladagelijks 10-17 uur
zondag 10-12 uur uitstelling H. Sacrament
Lourdesgrot Wiemesmeerdagelijks
Mariaheidedagelijks 8.30-19 uur
Mechelen-aan-de-Maaszondag 10-12 uur (kerk)
Mariakapel is tijdens de week open
Sacra Famiglia Genkdagelijks 9-17 uur
Waterschei Christus Koningzondag 9-17 uur

Eucharistievieringen via media

* Radio 1, zondag 10 uur vanuit Sint-Salvatorkathedraal te Gent;
* Radio Maria: 18.15 u op zondag;
* op TV: NPO 2 (Nederland), zondag om 10 uur;
* via internet, livestream: zondag om 11 uur vanuit Abdij Averbode;
* via Facebook: pastoor Gianfranco van federatie Zutendaal viert privé de eucharistie van maandag tot vrijdag om 9 uur, op zaterdagavond om 18 uur en op zondagochtend om 9.30 uur en zendt dit uit via www.facebook.com/parochiesZutendaal;
*via Facebook op zondag om 11 uur in het Italiaans, via www.facebook.com/gianfranco.falgari.