Eerste Communie

UDATE: de vieringen van de Eerste Communie worden uitgesteld. Ze zullen in september/oktober plaatsvinden. Kom later terug op deze pagina om het laatste nieuws hierover te vinden. Of houd Facebook in de gaten.

Om te kijken bij wie je moet zijn om een Eerste Communie aan te vragen, kun je onderstaande links van de verschillende parochies volgen.

Als een kind 6 of 7 jaar is kunnen ouders aan de kerk vragen om hun kind volledig te laten deelnemen aan een eucharistieviering (misviering).  Het kind dat zijn of haar eerste communie doet zal in deze viering een hostie (eucharistisch brood) ontvangen en uitgenodigd worden om regelmatig een eucharistieviering bij te wonen en steeds meer te leven naar het voorbeeld van Jezus. 

Momenteel doen vele kinderen hun eerste communie in het eerste leerjaar van het lager onderwijs (in groep met meerdere kinderen van de parochie) maar dit is geen noodzaak.  Ouders kunnen dit ook vragen op een ander tijdstip wanneer zij oordelen dat hun kind hier voldoende op voorbereid is.

De voorbereiding van de eerste communie wordt in de verschillende parochies in verschillende stappen gezet, met de ouders en de kinderen, door middel van voorbereidende gezinsvieringen en oudercontacten. 

As

Niel-bij-As
As
As-ter-Heide

Genk

Federatie Genk-Zuid

Kolderbos-Langerlo
Bret-Gelieren
Sint-Martinus
Sledderlo

Federatie Genk-West

Winterslag Sint-Eventius
Boxbergheide
Termien
Winterslag Heilig Hart
Bokrijk

Federatie Genk-Noord

Waterschei
oud-Waterschei
Sacra Famiglia
Zwartberg
Hoevenzavel

Pastorale Eenheid Heilige Damiaan De Veuster Lanaken

Sint-Ursula Lanaken, Sint-Servaas Lanaken, Gellik, Veldwezelt, Kesselt, Neerharen, Rekem, Smeermaas

Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Maasmechelen

Voor Boorsem, Kotem, Mechelen-aan-de-Maas, Opgrimbie, Proosterbos, Uikhoven: pastoor Ruddy Pareyns, t 089/76.42.22, e-mailadres pastoorruddy@dekenaatgenk.be

Data van de gezinsvieringen, activiteiten en de Eerste Communie kun je hier vinden.

Pastorale Eenheid Sint-Vincentius Maasmechelen

Voor Eisden-Dorp, Eisden-Tuinwijk, Leut, Mariaheide, Meeswijk, Vucht: parochie-assistente zuster Aufrida, t 089/75.80.52 of 0470/06.90.10, e-mailadres zusteraufrida@dekenaatgenk.be

De uitgestelde data van de Eerste Communie kun je hier vinden.

Zutendaal

Zutendaal
Wiemesmeer