Ont~moeten

Op adem komen, genieten van het kostbare, de stilte, meer speels, creatief, minder moeten en meer ont-moeten. Meer mensen ontmoeten, in aanraking komen met andere zienswijze, activiteiten, je geest verruimen en zo weer jezelf ontmoeten. Op deze pagina is een handreiking naar verenigingen en activiteiten buiten dekenaat Genk.

bekijk de activiteiten in de categorie ont~moeten

Vincentiusverenigingen

Sint-Vincentius verzamelt kleding en andere spullen om aan mensen in armoede te schenken. Een kleine donatie kan een persoon in nood enorm helpen.

Vincentiusvereniging Genk
Vincentiusvereniging Maasmechelen
Vincentiusvereniging Lanaken: Stationsstraat 66 bus 3, 3620 Lanaken
telefoonnummer 089 70 42 00

Buddytraject

Word buddy en geef als kansbiedende een ander je aandacht en vriendschap. Ga dit traject in samen met Stebo, vzw Armen Tekort en Villa Basta. Je krijgt een professionele opleiding en ondersteuning.
Lees verder …

Feeënboom

Op verschillende openbare plaatsen staat een boom met enveloppen. Je neemt een envelop uit de boom, je koopt het cadeautje, brengt het ingepakt binnen bij OCMW en zij zorgen dat de cadeautjes bij kinderen uit kansarme gezinnen terecht komen. Dit is een mooi initiatief dat verwezenlijkt wordt in Lanaken en Maasmechelen.
Voor meer info in Lanaken, bel 089 73 03 14
Feeënboom Maasmechelen heeft een Facebookgroep

‘t Kietelt

1 op de 7 Belgische kinderen groeit op in armoede. Voor hen zijn er geen extraatjes, geen verjaardagscadeautjes of -traktaties op school, geen verjaardagstaart, iets dat voor leeftijdsgenoten vanzelfsprekend is. VZW Kietelt zorgt ervoor dat kinderen uit kwetsbare gezinnen tóch een onvergetelijke dag kunnen beleven.
Je kunt de vzw steunen, maar ook een beroep doen op hun aanbod.
Binnen dekenaat Genk zitten afdelingen van vzw Kietelt in As, Lanaken en Zutendaal.
Kijk op de website voor meer informatie.