Buddytraject

Duo'Surplus buddytraject – dekenaat GenkWie wil dat nu niet? Van elkaar leren, elkaar versterken, elkaar iets aanreiken, ieder vanuit zijn eigen leefmilieu en belevingswereld. Het kan zijn dat je in een sociaal isolement leeft en om daar op je eentje uit te komen, valt niet altijd mee en kan een zware dobber zijn. Je kunt op weg geholpen worden door een buddy, een tochtgenoot met wie je een jaar lang wekelijks één uur afspreekt om samen te hobbyen, wandelen, sporten, fietsen, terrasje te pakken, gezelschapsspel te spelen … alles wat binnen de coronamaatregelen mogelijk is en waar jullie je beiden prettig bij voelen.

In Antwerpen en Turnhout loopt dit traject al geruime tijd en wordt nu in Genk gelanceerd. Binnen het piloot-project Duo’Surplus, dat een samenwerkingsverband is tussen Stebo Buurtopbouw en vzw Armen Tekort, worden kansbiedenden en kanszoekenden samengebracht. Villa Basta zorgt voor creatieve begeleiding tijdens enkele bijeenkomsten. De buddy krijgt professionele opleiding en ondersteuning vanuit Armen Tekort.

Samen naar een kansrijke toekomst

Woon je in Genk of omgeving (Maasmechelen, Lummen, Hasselt, Tongeren …) en heb je iets te bieden? Voel jij je als kansbiedende aangesproken en wil je een ander aandacht en vriendschap (géén geld) geven? Kom dan nu uit je bubbel, groei via een opleiding, kies voor vrijwilligerswerk met impact, ga boeiende ontmoetingen tegemoet en zorg voor verandering!

Om meer informatie te verkrijgen of je aan te melden, kun je contact opnemen met buurtopbouwwerkster Hester Vanlangenaeker via 089 39 16 80 of hester.vanlangenaeker@stebo.be.