Woordzoeker catechese

Klik op de eerste letter van een gevonden woord in de zoeker en houd de muis ingedrukt tot de laatste letter van het woord.
De woorden kunnen horizontaal, verticaal en diagonaal staan.
Weet je trouwens op welk verhaal deze Bijbelse woorden betrekking hebben?
Kijk maar eens in het Nieuwe Testament van de Bijbel bij het verhaal van de evangelist Lucas: Lucas 24, 13 – 35.
Of kijk voor een korte samenvatting onder aan deze pagina.

Verhaal van de Emmaüsgangers

Jezus was (op Goede Vrijdag) gekruisigd en (met Pasen) uit de dood opgestaan. Maria bezocht het graf en zag dat de steen was weggerold. Ze zag wel een man in de tuin en zag hem aanvankelijk aan voor tuinman. Ze vertelde anderen, dat ze Jezus had gezien. Twee leerlingen van Jezus hadden het nieuws vernomen. Ze gingen op weg naar Emmaüs, zo’n 11 km verderop, om de mensen daar op de hoogte te brengen. Onderweg kwamen ze een vreemdeling tegen. Ze raakten met hem aan de praat en drongen er bij hem op aan bij hen te komen eten. Pas op het moment dat de vreemdeling het brood brak, herkenden ze Jezus in deze handelingen. Ze waren met stomheid geslagen. Dat ze Hem niet eerder hadden herkend. Ze gingen snel terug naar Jeruzalem om daar het grote nieuws te vertellen.

Nu kun je je natuurlijk afvragen waarom de ‘vreemdeling’ niet meteen zei dat hij Jezus is. Waarom denk je dat Jezus zichzelf niet eerder kenbaar heeft gemaakt?
Waarom gingen de leerlingen terug naar Jeruzalem om het nieuws aan hun vrienden te vertellen? Waarom trokken ze niet meteen verder, de wijde wereld in, om het nieuws daar te brengen? Wat zou jij in zo’n geval doen?

Eén antwoord op “Woordzoeker catechese”

Reacties zijn gesloten.