Schoenen met een verhaal – Zr. Mariani Winingsih

Zr. Mariani Winingsih

In juli en augustus toonden we in de dekenale kerk 20 paar “schoenen met een verhaal”. De tentoonstelling kon rekenen op veel belangstelling en waardering. Op vraag van meerdere parochianen, brengen we deze schoenen-verhalen week na week in het parochieblad.

Mijn voeten zijn een deel van het lichaam en spelen een belangrijke rol. Met mijn voeten kan ik van alles doen: stappen zetten om naar het werk gaan, naar de mensen toe, naar de kerk gaan naar overal waar ik naartoe wil. Maar … ik kan nergens gaan met mijn blote voeten, ik heb schoenen nodig die mij altijd vergezellen. Deze schoenen  heb ik al meer dan 18 jaar gedragen. Nu nog! Mijn schoenen hebben een belangrijke rol in mijn leven. Je ziet dat mijn schoenen niet meer zo mooi zijn; ze zijn oud en versleten. Maar ik hou van hen! Ik ben hen dankbaar. Vele jaren, dag in dag uit, heb ik mijn schoenen vertrapt.Maar zij klagen niet, zij protesteren niet. Lieve schoenen van mij, blijf me trouw waar ik ook ben, bescherm mijn voeten en mijn hele lichaam tegen allerlei stoornissen en pijn, bescherm mijn voeten tegen insectenbeten, tegen scherpe steentjes, hoe mijn voeten droog tegen regen en vocht. Mijn schoenen geven me warmte en charme als ik naar mensen ga in binnen- of buitenland. Ze geven me vertrouwen en zekerheid. In de zomertijd gun ik hen even rust, zodat ze op adem kunnen komen en weer fris zijn  voor een komende drukke periode. Als blijk van dankbaarheid verfraai ik hen met poetsmiddel om ze mooi te houden. Dankjewel, lieve schoenen, voor je diensten, voor je loyaliteit om me te vergezellen op de reis van mijn leven tot op de dag van vandaag.