Schoenen met een verhaal – Jacques Philippaerts

Jacques Philippaerts

In juli en augustus toonden we in de dekenale kerk 20 paar “schoenen met een verhaal”. De tentoonstelling kon rekenen op veel belangstelling en waardering. Op vraag van meerdere parochianen, brengen we deze schoenen-verhalen week na week in het parochieblad.

Jacques Philippaerts vertelt:

Deze schoenen hadden de omgeving van Maasmechelen en Lanaken reeds lang verkend, vooraleer ik als korpschef van de lokale politie de eed aflegde midden juli 2015. Als liefhebber van IJslandse paarden rijd ik het liefst recreatief en in die hoedanigheid mocht ik zelfs al groepen ruiters gidsen in de bossen van Zutendaal, Gellik en Opgrimbie. Maar niet enkel te paard, ook te voet bezochten wij het Nationaal Park Hoge Kempen al meerdere keren, ook ten noorden van de E314.

Met vier paarden aan huis, is paarden houden veel meer dan paarden rijden! IJslanders behoeven dan wel geen stal, toch hoort dagelijks mest oprapen erbij en goede wandelschoenen zijn hiervoor echt wel nodig. Geldt trouwens ook voor in de weide, aangezien we zelf weides hooien en het hooi binnenhalen en aan huis stockeren.

Ik heb deze schoenen ook al meerdere keren gedragen tijdens de paardenwijding en -processie in Opgrimbie, een jaarlijks weerkerende traditie einde juli waaraan ik mooie herinneringen overhoud.Het zijn dan wel geen echte “rijlaarzen”, ze behoren toch tot mijn “uniform” voor alles wat met paardrijden heeft te maken.