Even voorstellen: Noëlla Ritzen

Uit Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Maasmechelen


Parochie Mechelen-aan-de-Maas
Noëlla Ritzen: de waarde van het leven hangt af van kleine dingen

Dit artikel is ook verschenen op Facebook

Stel jezelf even voor.
Ik ben Noëlla Ritzen, 63 jaar, gehuwd met Johny Bex, mama van Nancy en boma van Fleur en de tweeling Alix en Merel.

Wat is jouw taak in de parochie of in de pastorale eenheid?
Mijn taak in de parochie Maasmechelen is het verzorgen van bloemstukken in de mooie kerk.

Wat doet jou deugd in je pastorale inzet?
Ik hou van nieuwe uitdagingen en vind het fijn dat de mensen de bloemstukken kunnen bewonderen.

Welk woord of welke waarde is heel belangrijk in jouw leven?
Mijn ouders waren altijd een voorbeeld voor mij. Ze leerden me dat de waarde van het leven niet altijd moet afhangen van het financiële, maar van de kleine dingen. De natuur geeft ons rust, bloemen zijn mijn passie en speciaal in mijn leven, buiten mijn man, dochter en kleindochters. Ik zal zeggen, het leven loopt niet altijd over rozen maar mét rozen.

Wat zou je in Kerk of parochie nog graag zien gebeuren?
In deze moderne tijd hebben de mensen niet veel tijd meer voor elkaar. Meer vriendschap en samenwerking zou mooi zijn. Ik werk graag samen met mensen, zeker met mijn hobby en geef zo de liefde voor bloemen door.