Even voorstellen: koster Edgard Simons

Uit Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Maasmechelen


Parochie Kotem
Edgard Simons: liefde, goed zijn voor elkaar, helpen

Dit artikel is ook verschenen op Facebook

Stel jezelf even voor.
Ik ben Edgard Simons, 79 jaar en getrouwd met Hilda Custers.

Wat is jouw taak in de parochie of in de pastorale eenheid?
Ik ben koster in Kotem, en doe alles wat een koster moet doen. Ik doe dat met eerbied en inzet. Ook breng ik de Communie bij de zieken en bejaarden, wat ze heel erg op prijs stellen. De babbel die wij nadien nog hebben, vinden ze fijn.

Wat doet jou deugd in je pastorale inzet?
Ik ben verzamelaar van Mariabeelden, waar ik zo veel voldoening van heb. Ook ben ik lid van het kerkkoor onder leiding van Miranda Gerets in Uikhoven. We hebben nu onze vierde cd opgenomen. Dat ik dat nog mag mee maken, daar dank ik God voor.

Welk woord of welke waarde is heel belangrijk in jouw leven?
Liefde, goed zijn voor elkaar, helpen waar je kan en zo goed als het gaat. Dat wordt veel te weinig gedaan.

Wat zou je in Kerk of parochie nog graag zien gebeuren?
Ik zou het fijn vinden als de jeugd terug naar de kerk zou komen en dat zij zelf de mis zouden verzorgen, met eigen zang en instrumenten.