Even voorstellen: Emiel Pelssers

Uit Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Maasmechelen


Parochie Mechelen-aan-de-Maas
Emiel Pelssers: respect, dankbaarheid en gelijke kansen

Dit artikel is ook verschenen op Facebook

Stel jezelf even voor.
Ik ben Emiel Pelssers, getrouwd, drie kinderen (twee zonen en een dochter), die alle drie misdienaar zijn geweest. Door hen ben ik in de activiteiten van de parochie beland. Ik heb veel hobby’s: ijzerbewerking, houtbewerking, houtdraaien en ook bier proeven. Ik ga wel eens met mijn vrouw op bedevaart. Verder kook ik graag.

Wat is jouw taak in de parochie of in de pastorale eenheid ?
Ik heb veel gedaan voor Open Kerk en nog steeds. Eigenlijk vervaardig ik alles wat deken Luc me vraagt: zuilen, altaar, lessenaar, kerstdorp, blote voetenpad in dekenale kerk, verlichting … Meestal maak ik alles samen met Nico Warson en Raymond Janssen bij ons thuis in de kelder.

Wat doet jou deugd in je pastorale inzet?
Uit sociaal oogpunt doe ik dat graag. Zo blijf ik in contact met de mensen, leer ik ook weer andere mensen kennen, blijf ik actief en ben ik zowel geestelijk als lichamelijk bezig.

Welk woord of welke waarde is heel belangrijk in jouw leven?
Eerlijkheid, rechtvaardigheid, sociaal en hulpvaardig; ik kan niet tegen oneerlijkheid en agressie.

Wat zou je in Kerk of parochie nog graag zien gebeuren?
Meer inzet, saamhorigheid en samenwerking van parochianen. Meer actief deelnemen in de samenleving. Zo zouden mensen elkaar hun hobby’s onder de aandacht kunnen brengen. En dat alles zonder te kijken naar functie of stand.