Bijbels Leerhuis

In de leerschool van de Psalmen

Bijbels Leerhuis – dekenaat Genk

Een traject voor bijbelliefhebbers en zinzoekers

Wat?

Wil je graag wat meer weten over de Bijbel? Worstel je soms met grote levensvragen? Verlang je ernaar om met andere mensen te spreken over zingeving en geloof? Zoek je naar ruimte voor gebed?
We verwelkomen je graag in dit Bijbels Leerhuis over de Psalmen: 
een plek van studie, uitwisseling en gebed met enkele boeiende psalmteksten als uitgangspunt. Rakend aan ook óns leven van elke dag, is de psalmist ontzettend dankbaar voor wat hij mag ontvangen, maar klaagt hij ook regelmatig zijn nood aan bij God en laat hij het zelfs niet na om eens goed te vloeken.

Herkenbaar?

Ga dan zeker de uitdaging aan, kom naar een startmoment en beslis daarna of je mee instapt in het zevendelige traject van de leerschool van de Psalmen.

Waar en wanneer?

In het dekenaat Genk voorzien we twee groepen, met maandelijkse samenkomsten op een donderdag:
* van 14 tot 16 uur, in het Franciscushuis, Deken Bernardstraat 20 te Maasmechelen; begeleid door pastoraal coördinator Rita Loyens;
* van 19.30 tot 21.30 uur, in het Crypterium, Molenstraat 2 te Genk (onder de dekenale kerk), begeleid door deken Luc Herbots.
Startsamenkomst: donderdag 15 oktober. Om organisatorische redenen vragen we om jouw komst vooraf te melden: dekenluc@dekenaatgenk.be.

Bijdrage

Na de startsamenkomst kan je inschrijven voor de volledige reeks (in totaal zeven samenkomsten). Op dat moment vragen we een bijdrage van 20 € voor een mooi verzorgd werkboek én een zakboekje met de psalmen.