Tocht van troost

Afscheid nemen van een geliefde en deelneming betuigen aan een getroffen familie was de voorbije maanden extra pijnlijk: afstandsregels, bezoekverbod, mondmaskerplicht en beperking van het aantal toegelaten personen maakten het ons moeilijk om elkaar warm-menselijk nabij te zijn.

Gelukkig zijn mensen creatief en banen ze altijd nieuwe wegen. Zo ontstonden er op meerdere plaatsen Troostplekken, waar mensen kunnen verstillen en met een eenvoudig ritueel troost en kracht kunnen putten. Ferm en andere verenigingen namen hierin het voortouw.

Met Allerheiligen en Allerzielen herdenken we onze geliefde overledenen. Dat kunnen we doen met een gebedsmoment in de kerk, een bezoek aan het kerkhof, … maar ook door samen op tocht te gaan en een stuk leven te delen.

Daarom nodigen we je uit voor onze dekenale ‘Tocht van Troost’. We spreken af op Allerzielen – dinsdag 2 november – om 14 uur aan de kerk van Veldwezelt, Berenhofstraat 2 te Lanaken.

Na een startmoment gaan we van hieruit samen op tocht. Onderweg houden we driemaal halt voor een korte bezinning: aan de Lindekapel, de kapel van Strodorp en in het natuurgebied ‘de Kip’. Eindigen doen we bij de Troostplek van Ferm, vlakbij de kerk, omstreeks 16.30 uur. De totale wandelafstand bedraagt ongeveer zes kilometer.

Lukt het je niet op dinsdag 2 november? Geen probleem: van 3 tot 6 november hernemen we dagelijks deze tocht, op een eenvoudigere wijze. Elk van deze dagen staat er om 14 uur een begeleider klaar om met jullie op tocht te vertrekken …

Meer info bij Joris Jans, 089/71.54.47, joris.jans@skynet.be. 

Ook elk van de andere dekenaten organiseert een soortgelijke tocht: dekenaat Beringen in Paal, dekenaat Bree in Kinrooi, dekenaat Hasselt vanuit domein Kiewit, dekenaat Pelt vanuit Lindelhoeven, dekenaat Tongeren in Munsterbilzen en dekenaat Sint-Truiden in Alken. Alle info op www.pelgrimswandelingen.be.