Requiemkoor Maasmechelen

Het Requiemkoor Maasmechelen is een bloeiend uitvaartkoor met een dertigtal enthousiaste zangers en zangeressen uit alle parochies in Maasmechelen. Zij luisteren begrafenissen op in de 12 parochies van Maasmechelen. 

Het Requiemkoor Maasmechelen is ontstaan op 1 september 2019. De parochies van Maasmechelen kunnen beroep doen op het Requiemkoor Maasmechelen indien zij dit nodig achten. Dit wil zeggen dat het Requiemkoor Maasmechelen de aanvragende parochie komt versterken op hun vraag bij een uitvaart.
Het requiemkoor Maasmechelen kent een variërend repertoire en heiligt als doel de overleden persoon en hun achtergebleven familie, vrienden, kennissen … een waardig en mooi afscheid te geven. 

De leden van het Requiemkoor Maasmechelen zitten vol geestdrift en overtuiging om samen te zingen als één grote vriendenkring!
Het koor heeft momenteel Stephanie Corstjens uit Lanaken als dirigente.

Repetities

De repetities vinden plaats in de kerk van Mechelen-aan-de-Maas van 19.30 u tot 21 u.
maandag 16 maart
dinsdag 14 april

Coördinator kerkzang en -muziek

Vanaf mei 2019 is Stephanie deeltijdse coördinator voor kerkmuziek & -zang in Maasmechelen.
Ze startte als 8-jarige haar pianostudies aan de Academie te Genk. Vlot daarna besloot Stephanie ook zanglessen te volgen. Vanaf haar zangcarrière krijgt Stephanie persoonlijke begeleiding van stempedagoge Lut Lemmens. Als humaniorakeuze trok zij naar de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven. Na de kunsthumaniora vervolgde ze haar studies voor piano (Frans Van Beveren en Vitaly Samoshko), orgel (Luc Ponet) en zang (Lieve Jansen) aan de hogere afdelingen van de Luca School of Arts, Campus Lemmens. Daar behaalde ze op 18-jarige leeftijd haar Eerste Prijs Notenleer en enkele jaren later haar einddiploma als musicus. 
Ze slaagt voor de dirigentencursus bij Jos Kuppens en Marcel Lambrechts in het Stedelijk Conservatiorium van Hasselt en dirigeerde al enkele koren waaronder Altebasso te Sint-Truiden, het Gemengd Koor Cantemus te Tongeren, Donutz te Kortessem en het Jeugdkoor Arsis te Kortessem en het Koninklijk Sint-Catharinakoor te Hasselt. 
Sinds twaalf jarige leeftijd volgt Stephanie verschillende muziekstages te Luik. Op 19- jarige leeftijd richt ze de organisatie Klassiek Anders op. Een organisatie die de klassieke muziek op een originele manier aan het grote publiek wil aanbieden. 
Voor de Virga Jesse Feesten 2017 te Hasselt bereidde ze verschillende koren en muzikanten voor. Sinds enkele jaren werkt Stephanie als personal assistant voor enkele grote muzikanten en ze werkt al lange tijd als trouwe medewerkster bij VRT.