Data Eerste Communie en Vormsel

Het lukt ons niet meer om op zondagen of hoogdagen extra vieringen in te lassen. Daarom is er een kleine verandering: zoals de vormselvieringen in de parochies, waar de eucharistieviering in regel op zaterdagavond is, ook op zaterdagavond worden gepland, zo moeten we het vanaf 2020 ook doen voor de eerste-communie-vieringen.
We zetten deze vieringen dan wel reeds om 14 uur, zodat er nadien ook nog ruimte is voor een familiefeest. Op deze wijze kunnen we de Eerste Communie in elke parochie behouden!

Vormselvieringen
* Mechelen-aan-de-Maas: zondag 19 april om 9.30 uur;
* Proosterbos: zaterdag 25 april om 16 uur;
* Boorsem-Kotem-Uikhoven: zondag 26 april om 9 uur in de kerk van Uikhoven;
* Opgrimbie: zaterdag 2 mei om 16 uur.

Om je zoon of dochter online in te schrijven voor het vormsel kun je naar deze pagina gaan.

Eerste Communie
* Mechelen-a-d-Maas: de zondagen 10 mei en 17 mei, telkens om 11 uur;
* Proosterbos: de zaterdagen 9 mei en 16 mei, telkens om 14 uur; 
* Boorsem: Hemelvaartdag donderdag 21 mei om 9.30 uur;
* Opgrimbie: Hemelvaartdag donderdag 21 mei om 14 uur;
* Kotem: zaterdag 23 mei om 14 uur;
* Uikhoven: zondag 24 mei om 10.45 uur.
In Mechelen en Proosterbos hebben de gezinnen de vrije keuze tussen twee data.

Inschrijven & voorbereiding
In de maand september organiseren we ouderavonden, waarbij we toelichting geven over de voorbereiding. Want communievieringen hebben enkel zin in het kader van “samen op weg gaan om te groeien in geloof”. Aan het einde van die infoavonden kunnen ouders hun kinderen en jongeren inschrijven. En einde september gaan we dan effectief van start met de Eerste-Communie-Weg en het Vormseljaar.
De data voor ouders van communicanten:
* woensdag 25 september om 19.30 uur in zaal Allenthuis (Pastoriestraat Proosterbos) voor ouders die in de parochies Proosterbos en Opgrimbie wonen.
* donderdag 26 september om 19.30 uur in zaal Jagersborg (Heirstraat 247A MadM) voor ouders die in de parochies Mechelen-aan-de-Maas en Boorsem/Uikhoven/Kotem wonen.

De data voor ouders van vormelingen:
* dinsdag 17 september om 19.30 uur in zaal Allenthuis (Pastoriestraat Proosterbos) voor ouders die in de parochies Proosterbos en Opgrimbie wonen.
* maandag 23 september om 19.30 uur in zaal Jagersborg (Heirstraat 247A MadM) voor ouders die in de parochies Mechelen-aan-de-Maas en Boorsem/Uikhoven/Boorsem wonen.